stílusterápia

IKON az, akit nem lehet nem észrevenni, de lehet nem szeretni

2014. december 30. - renatabernadett

Az IKON meghatároz. Az IKON tudja mit akar. Az IKON felvállalja önmagát. Az IKON szenvedélyes.

Alkalmanként csinos női sztárok mindig lesznek, de olyan nők, akiknek az öltözködésükkel, megjelenésükkel évtizedek múltán is csodálattal foglalkozunk és követjük őket ritkán adódik. Összegyűjtöttem nektek azokat, akik engem inspirálnak, s még így is hiányosnak mondható a kollázsom.

ab03620bd99cc7cda9188420747bf439.jpg

Gabrielle Coco Chanel francia divattervező

A modern letisztult divat megalapítója. Divattá tette a "kis fekete ruhát", parfümjét a Chanel No'5-t, a bizsuk viselését, a tweed kosztümöt. Szabászati stílusát a férfi öltözékek inspirálták, melyek laza, egyenes vonalúak, ezzel nők ezrei tudtak végre igazán jókat enni, és kényelmesen érezni magukat ruháikban. Kedvencei közé tartoztak a katonai, illetve a tengerész öltözékek stílusjegyei. Sokan ma az elmaradhatatlan idézeteiről is ismerik, melyet előszeretettel örökítettek meg a fiatal generációnak.

brigitte.jpg

Brigitte Bardot francia színésznő, állatvédő

Egy meglehetősen erkölcsös korszakban igazi szexepilt ábrázolt extravagáns viseleteivel, farmersortjával, melltartó nélkül viselt ingeivel, miniszoknyáival, és feltűnően szexis frizuráival. A 60-as években rengeteg nő rá akart hasonlítani. Köszönjük neki, hogy volt bátorsága megmutatni bájait, divatba hozva ezzel a kétrészes fürdőruhát. Karrierje csúcsán visszavonult a filmezéstől és az állatvédelemnek szentelte az idejét.

hepburn.jpg

Audrey Hepburn angol-holland színésznő, UNICEF nagykövet

Bájával, jóságával és szeretetével mindenkit levett a lábáról. Ruháit Givenchy tervezte, aki múzsaként tekintett rá, és az ő segítségével Hepburn egy szempillantás alatt világhírű divatikon lett. Ma a divat nagyágyúi unokáját, Emma Ferrer festőművészt szeretnék a divatvilágba csábítani, aki méltón képviselné nagymamája emlékét.

marilyn.jpg

Marilyn Monroe amerikai énekesnő-színésznő-szexszimbólum

Norma Jeane Mortenson vagy ahogy mindenki ismeri Marilyn Monroe élete modellkedéssel kezdődött. Színészi pályája elején festette szőkére a haját és változtatta meg a nevét. Marylin karrierje erotikus kisugárzására építkezett. A kor kétségtelen szexszimbóluma lett. Playboy címlapfotó, szűk szabású ruhák, William Travilla tervezte kis fehér ruha, hátul varrott harisnya, tűsarok. Egyszóval bármit viselt kultikussá vált. Hatása a XXI. századra csak erősödött. Madonna stílusán erőteljesen érezhető Marilyn iránti csodálata. Számos színésznő ölti fel karakterét reklámfilmekben, posztereken.  Marilyn kétségtelenül a nőiség, a szépség és az erotika örök szimbóluma marad.

sophia.jpg

Sophia Loren olasz filmszínésznő

"A jó női ruha olyan, mint a szögesdrót: megvéd, de engedi a belátást is!" A tökéletes feleség, háziasszony, családanya, aki a mai napig inspirálja azokat a nőket akik a nőiesség esszenciáját keresik.

katharine.jpg

Katharine Hepburn amerikai színésznő

Az Amerikai Divattervezők Szövetsége életműdíjjal tüntette ki a női divatra gyakorolt hatásáért. A kemény tekintetű színésznő a filmvásznon kívül nem festette magát, az akkori divatnak ellentmondóan férfi nadrágokban tetszelgett, mellyel megtanította az embereket, hogy semmi sem lehet olyan elegáns és ellenállhatatlan, mint az önbizalom.

jackie.jpg

Jackie Kennedy Onassis az amerikai egyesült államok 35. elnökének felesége

Az első First Lady aki megmutatta, hogy nem lealacsonyító a divattal foglalkozni. Klasszikus eleganciájával, visszafogott színű kosztümjeivel elkápráztatta az embereket. Második házassága után kipróbálta magát erőteljesebb színekkel, merészebb ruhákkal, melyek kiváló stílusérzékének köszönhetően szintén nagy sikert arattak.

safe_image.jpg

Végezetül pedig egyik nagy kedvencemet szeretném megmutatni nektek, Miroslava Duma-t. Az orosz Harper's Bazaar szerkesztőjeként-főszerkesztőjeként kezdte, ma pedig szabadúszóként ír, online kulturális magazint vezet, számos híres divatlapban jelennek meg írásai, valamint több, mint fél milliós olvasottságú blogot szerkeszt.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr667020283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása